Fysio Fitness Fincken is gespecialiseerd in:

De therapeuten van Fysio Fitness Fincken in Roermond bieden fysiotherapie behandelingen en fysiofitness vanuit hun diverse specialisaties. Een van de sterke punten van het behandelteam is dat de specialisaties elkaar goed aanvullen. 

Oncologie

De oncologiefysiotherapeut richt zich specifiek op de stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Denk hierbij onder andere aan vermoeidheid, verminderde spierkracht, verminderde mobiliteit, conditieverlies, pijn, spanningsklachten en huidveranderingen. 

De oncologiefysiotherapeut kan worden ingezet in alle fasen van de ziekte: de curatieve fase (de herstelfase), de palliatieve fase en / of de terminale fase. Met het lichaam bezig zijn verbetert het positieve lichaamsbeeld van de patiënt en dat draagt bij aan zijn welbevinden en herstel.

Claudicatio

Claudicatio is in de volksmond bekend als “etalagebenen”. Ten gevolge van een of meerdere vernauwingen in de slagaders krijgen de beenspieren tijdens lopen te weinig zuurstof, waardoor een hevige pijn ontstaat. De beste behandeling is een gerichte looptraining, onder begeleiding van een daartoe specifiek opgeleide fysiotherapeut. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan leefstijl. Denk hierbij aan meer bewegen, gezond eten en indien van toepassing stoppen met roken. FysioFitness Fincken is aangesloten bij het landelijke netwerk ClaudicatioNet en heeft regelmatig overleg met de vaatspecialisten van het Laurentius Ziekenhuis om een optimale behandeling te garanderen.

COPD

COPD is een longaandoening waarbij de luchtwegen chronisch vernauwd zijn. Dit leidt tot kortademigheid bij inspanning en bij ernstige vormen van COPD ook in rust. Bij Fysio Fitness Fincken is specifieke kennis aanwezig om gerichte trainingsprogramma’s aan te bieden en begeleiding te bieden bij het omgaan met deze aandoening.

  • Ademhalingsoefeningen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Vervolgbehandeling na revalidatie

Oedeemfysiotherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel ten gevolge van een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Er zijn verschillende vormen van oedeem, afhankelijk van de oorzaak. De therapie bestaat uit een combinatie van verschillende behandelmogelijkheden:

  • Compressietherapie
  • Oefentherapie
  • Manuele lymfedrainage

McKenzie methode

Deze methode is in de jaren '50 ontwikkeld voor de behandeling van a-specifieke rug- en nekklachten. Daarbij wordt gekeken naar de manier waarop houding en beweging de klachten beïnvloeden. De fysiotherapeut gaat uit van drie syndromen:
 

  • Derangement syndroom
  • Dysfunctie syndroom
  • Houdings syndroom