Vliegwieltraining voor sporters

Simpelweg oefenen op absolute kracht raakt voor moderne functionele training achterhaald. Uit onderzoeken blijkt dat training op spiervermogen, verkortings- en verlengingssnelheden veel effectiever is. Vliegwieltraining – ook wel kinetic training genoemd - werd ontwikkeld voor astronauten, maar blijkt op aarde ook een groot succes. Voor de preventie van blessures werkt het uitstekend en het wordt beschouwd als een van de meest effectieve en veilige vormen van sportrevalidatie.

Sportrevalidatie

Tijdens de revalidatiefase behoudt de sporter dankzij onze vliegwielapparaten zijn of haar conditie, coördinatie en spiervermogen op hoog niveau. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat peesblessures het beste te behandelen zijn door middel van kinetische training. De kinetic box voor met name de onderste extremiteiten, de kinetic pully voor romp, armen en schoudergordel en de kinetic stix voor rompstabiliteit zijn de ideale middelen om deze blessures te behandelen.

Deze principes gaan niet alleen op voor sportspecifieke revalidatie, maar ook voor de revalidatie van niet-sporters. Een groot aantal klachten worden snel en efficiënt door middel van flywheel training behandeld waardoor beperkingen in het dagelijkse leven snel en doeltreffend kunnen worden verminderd of opgeheven.